TEŞHİSİ DOĞRU KOYMAK
Ekonominin geldiği noktayı, dış sorunları ve dahası önümüze sürülen her belaya ilk atlayan olma hevesimizi yazmayacağım!
Tüm bu sorunların içinde “ bizi bu belalarla kim daha çok götürür” diye girdiğimiz bir yol var!
Bu yolun başında yürüyenler, bir ülke halkını kategorize ederek bütün algılarıyla oynamakla kalmamışlar, kendilerini bir mecburiyet olarak da dayatmışlar..!
İktidar ve muhalefet liderlerine bakıyorsun, hiç biri on yıldan aşağı o koltuklar da oturmamış ve kimi de çeyrek asırı aşmış ve biz çıkmış bu manzara da demokrasi, bilmem ne istiyoruz!
Son iki haftanın gündemi Kılıçdaroğlu!
Kişisel sayfamda yaza, yaza dilimde tüy bitti ve bazıları bizim eleştirimizi öyle tersinden okuyor ki, ayrıca onlara harf, harf açıklama gerekiyor!
Anlatamıyorsun; çünkü bu toplumun aklı toplu bir dumura uğramış!
Ne geçmişte yaşananları, ne de geleceği görmek gibi bir ön sezileri var!
“Alevi ve Kürt kimlikli birinin cesaretli bir çıkış yaptığını ve Ancak böyle bir çıkışla istenilenin elde edileceğini” ısrarla savunanlara şunu bir kez daha söyleyeyim; aynen dediğiniz gibidir ve öyle de olmalıdır!
Peki, Kılıçdaroğlu hiç bir zaman “ Alevi “ olduğunu söyledi mi?
Zaten “ Kürt “ değil, “ Türkmen’im” diyor!
Yani benim Tanzanyalı olmam gibi bir şey!
Kendini inkar ederek, bir yerlere gelebilirsin ve orada yapacağın tek şey, efendilerini memnun etmektir, gerisini sana asla yaptırmazlar!
Bu ülke hala kimlik ve inanç siyasetini aşamadı ve kısa sürede aşmayı da beklememek gerekir!
Bunlara rağmen yüreklilikle çıkıp “ biz önce insanız ve sonra diğerleri “ diyerek, taşıdığı etnik ve inanç kimliğinden kaçmadan ve onun diğerlerinden üstünlük, ya da küçüklük olmadığını anlatabilmenin yollarına girilmelidir!
Bu çağ da, malesef ülkem de bunlar kullanılıyor ve böyle bir siyaset adeta mide bulandırıcı!
Kılıçdaroğlu kendi kimliğinden kaçarak, birilerine bunu kabul ettiremez ve onlar, yüzüne vura, vura bunu kullanırlar ki, benim kaygım bu ve onu bu işte öne sürenler iyi niyetli olsalar da, sahayı okumadıkları kesin!
Eh, Ozan ne demiş?
“ Ya kendin gibi görün, ya da kendin gibi ol!”
Sizce?